Straipsniai

Nana – Euro-rap pionierius

Nana (tikrasis vardas Nana Kwarne Abrokwa, gim. 1968 – ųjų metų Spalio 5 dieną) yra vokiečių reperis bei didžėjus. Savo kūrybą publikavo po slapyvardžiais Nana arba Darkman. Nanos raimuose svarbiausios temos yra sufokusuotos ties santykiais su dievu, šeima arba tokiomis skaudžiomis temomis kaip rasizmas ir holokaustas.

Dešimtmetis Nana kartu su savo motina atsikrausto į Hamburgą iš Afrikos, Ganos valstybės, Akros miesto. Devintojo dešimtmečio pradžioje jo karjera prasideda didžėjavimu hiphop’o klubuose, taip pat jis truputį repuoja Dj David Fascher dainose („Here We Go“ bei „Make The Crowd Go Wild“) pasivadinęs Mc Africa True.

1995–aisiais jis kaip mc prisijungia prie projekto ,,Darkness“, kuris buvo prodiusuojamas Bulent Aris ir Toni Cottura. Daina „In My Dreams“ tampa hitu, tačiau Nanai nepatinka Darkness stilius ir projektas išsiskirsto.

1996–aisiais jau minėtieji prodiuseriai suranda Black Music leiblą Booya Music, prie kurio kaip pirmasis atlikėjas prisijungia Nana. Pirmasis singlas „Darkman“ pasiekia Vokietijos singlų top-10. Sekantis singlas „Lonely“ tampa sėkmingiausia europietiškojo repo daina ir viršūnėje išlieka keletą savaičių. Albumas „Nana“ išleidžiamas 1997–aisiais metais ir yra daugiau JAV repavimo stilistikos. Albumas taip pat papildomas gausiu kiekiu kitų Booya Family narių (tokių kaip Jan van der Tooorn ir Alex Prince) kūrinių.

NANA

1998–ųjų Liepą išleidžiamas albumas „Father“, kuris buvo pripildytas itin suasmenintais raimais. Dainos „Too Much Heaven“ ir „War“ taip pat buvo publikuotos albumuose „Love the Bee Gees“ ir „Hands On Motown“.

1999–ųjų pabaigoje Nana išleidžia singlą „I Wanna Fly“, kuris neleido nukristi europietiškojo repo populiarumui ir augančiai Vokietijoje grojamo hiphopo svarbai. Nana įrašė dar du albumus po Booya Music leiblo vardu, kurie dėl teisinių nesklandumų išleisti nebuvo.

2001–ųjų metų pabaigoje Nana išleido singlą vokiečių kalba „Du Wirst Sehen“, kuris nebuvo pripažintas Nanos fanų už Vokietijos ribų. Singlo sėkmė žlugo ir planuotas albumas „Global Playa“ buvo atšauktas įrašų kompanijos reikalavimu.

Po ilgos pertraukos, 2004–ųjų vasarą Nana išleido albumą „All Doors In Flight No.7″ kartu su jau minėtu Jan van der Toorn ir Manuel. Albumas buvo išleistas per Nanos nuosavą leiblą „Darkman Records“ ir žaibišku greičiu išplatintas internetu per oficialų internetinį puslapį http://www.nana.de .

Paskutinės naujienos apie Nana yra tokios, kad 2005–aisiais metais jis repavo vienoje dainoje su Vokietijos undergroundo didžėjumi Dj Essenz Finezt.

Diskografija:

Albumai:

1997: Nana

1998: Father

2004: All Doors in Flight No. 7

Singlai:

Darkman – 06.12.1996

Lonely – 07.04.1997

Let It Rain – 07.07.1997

He’s Comin’- 01.09.1997

Too Much Heaven – 01.12.1997

I Remember The Time – 06.04.1998

Dreams – 07.08.1998

Father – 16.11.1998

I Wanna Fly (Like A Angel) – 15.11.1999

Du Wirst Sehen – 14.04.2001

Butterfly/Ride With Me – 12.07.2004

Ride With Me – 26.02.2005

Apdovanojimai:

1997: Comet Award for „Best German debut“

1998: ECHO for „Most successful German debut“

1998: ECHO for „Most successful German artist“

1998: Comet Award for „Best German act“

Susiję

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Close